hogan1

h3h2

Hogan Assessments

 

 

Analiza HOGAN LOGO 3dezvoltării Hogan (HDS)

Este standardul industriei pentru evaluarea deraierilor – tendințe comportamentale contraproductive care apar în momente de stres și de satisfacție. Organizațiile din întreaga lume se bazează pe HDS pentru a identifica comportamente care perturbă sau interferează cu performanța eficientă. Profesioniștii din domeniul învățămantului și al dezvoltării înțeleg valoarea HDS ca pentru a arunca o lumină pe punctele critice oarbe, pentru a spori gradul de conștientizare și a stimula creșterea personală.


Motivele, vaHOGAN LOGO 5lorile, inventarul preferințelor (MVPI)

Identifică obiectivele principale, valorile, motivațiile și interesele care determină ce fel de muncă îndeplinesc oamenii, modul în care aceștia se încadrează într-o organizație, ceea ce îi motivează și tipul de persoane cu care le place să interacționeze. MVPI este format din 10 scale primare care sunt la rândul lor împărțite în cinci subscale sau teme.

 


Inventarul dHOGAN LOGO 4e personalitate Hogan (HPI)

Este o măsură a personalității normale, de zi cu zi. Oferă informați detaliate cu privire la „partea luminată” a personalității: caracteristici care facilitează capacitatea unei persoane de a se alătura altora și de a-și atinge obiectivele profesionale, educaționale și personale. Specialiștii din domeniul învățării și dezvoltării înțeleg valoarea HPI ca fiind pentru măsurarea punctelor forte, a competențelor și a potențialelor nevoi de dezvoltare.


 

ARCH PROFILE LOGO

Benchmarks – Putem dezvolta repere de personalitate bazate pe cei mai buni performeri din compania dumneavoastră.

Cu ajutorul modulului de comparare, aflați care dintre angajații dumneavoastră sunt cei mai potriviți pentru o promovare sau care sunt cei mai determinați, cine are cea mai bună comunicare, capacitate de conducere, asumarea de riscuri sau orice altă abilitate pe care doriți să o evidențiați.

Evaluările 360
Vă permit să vă dezvoltați mai bine liderii, să vă îmbunătățiți serviciile pentru clienți sau pur si simplu să vă îmbunătățiți performanțele pentru a vă asigura că fiecare angajat atinge întregul potențial.

Comparați performanța angajaților dintr-un departament cu altul și evaluați aptitudinile sau personalitatea acestora.