Principiul Pareto la locul de muncă

Posted in: Articole Amakron, Dezvoltare profesionala Started by

Principiul Pareto la locul de muncă

Orele petrecute la serviciu au ajuns să fie mai multe și mai extenuante decât cele petrecute cu familia. Ne trezim dimineața la 05.00 sau la 07.00, începem munca la 08.00 și mai ajungem acasă pe la 17.00 sau 19.00. Facem un duș, schimbăm două-trei cuvinte cu soțul/soția/copilul și, fără să ne dăm seama, cădem într-un somn adânc până când suntem treziți, din nou, de alarma telefonului, pentru a o lua de la capăt, iar și iar.

În încercarea de a face o schimbare, generația milenial, cu un spirit proaspăt și mai temerar, a solicitat angajatorilor un program de muncă mai flexibil și chiar o reducere al acestuia la 30 de ore pe săptămână. Astăzi, mai mult ca oricând, omul simte mai puternic nevoia de a-și optimiza timpul în așa fel încât să muncească și pentru el, nu doar pentru alții.

În privința săptămânii de lucru comprimate, există mai multe modele alternative față de standardul tradițional al celor 5 zile lucrătoare, prin care angajații lucrează tot 40 de ore săptămânal, însă în mai puține zile. Cele mai comune opțiuni sunt 4 zile a câte 10 ore lucrătoare pe zi sau 3 zile de 12 ore sau alternarea între o săptămână de 5 zile lucrătoare a câte 9 ore fiecare și o săptămână de 4 zile lucrătoare cu un program zilnic tot de 9 ore. Cea mai revoluționară încercare este, însă, cea a săptămânii productive și focusate de doar 30 de ore, fie câte 6 ore pe zi în cele 5 zile lucrătoare tradiționale, fie distribuite doar pe parcursul primelor 4 zile din săptămână.

este de părere Sorin Zavelita, Country Manager la Crossover for Work.

Una dintre cărțile cele mai bine vândute care militează pentru acest concept este cea a lui Timothy Ferriss, „4 ore săptămâna de lucru„, care afirmă că munca productivă și de calitate se face mai bine în patru zile lucrătoare decât în cinci. Astfel, a cincea zi (lunea sau vinerea), poate fi dedicată socializării, dezvoltării de noi abilități, formării continue, sănătății, hobby-urilor sau chiar pentru dezvoltarea unui business propriu.

Acest trend a apărut odată cu creșterea calității vieții și a puterii de cumpărare, oamenii dorind să se bucure de ceea ce le poate oferi viața aici și acum și nu să aștepte vârsta pensionării: plimbări cu bicicleta, calatorii de weekend, concedii prelungite (ani sabatici), concedii de îngrijire copii, voluntariat etc.

Multe studii, printre care și cel realizat de Harvard Business Review, indică faptul că specialiștii/experții nu au capacitatea de a se concentra mai mult de 5-6 ore zilnic în aria lor de expertiză, focusul lor fiind cel mai precis și eficient la începutul zilei de muncă.

În loc de concluzie, am selectat principalele beneficii ale unui orar flexibil, cu timp și număr de zile lucrătoare reduse:

■ O mai bună stare de sănătate a angajaților (reducerea stresului, a bournaout-ului, a zilelor de concedii medicale și a cheltuielilor cu medicamentele);

■ Work-life balance (timp de calitate petrecut cu cei dragi);

■ Orientarea pe rezultate (atitudine pozitivă de tipul can do);

■ Reducerea costurilor cu utilitățile, papetărie etc. și folosirea mai eficientă a spațiului de lucru;

■ Creșterea stimei de sine;

■ Mai multă creativitate și inovare datorită unui creier mai odihnit, refăcut prin pauzele de deconectare

■ Satisfacție la locul de muncă.


Va puteti inscrie la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos:

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact US

Nume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Numar telefon

Subiectul

Mesaj

Prin bifarea casetei alaturate, va exprimati acordul ca datele personale introduse să fie procesate de noi în temeiul Legii 677/2001, în scopul ofertarii si asigurării consultanței juridice și IT pentru alinierea companiilor la cerințele Regulamentului (UE) 2016/679, pentru o durată de 48 luni. Mai multe detalii aici.