Profesorul braşovean Titus-Constantin Bălan, premiat de patronatele din IT pentru propunerea unui curs în cyber security

Posted in: Articole Amakron Started by

Profesorul braşovean Titus-Constantin Bălan, premiat de patronatele din IT pentru propunerea unui curs în cyber security

titus balan

ANIS (Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii), a anunţat ieri câştigătorii primei ediţii a unei competiţii naţionale de proiecte de cursuri hi-tech deschise pentru profesori din mediul universitar cu vârsta între 32 şi 40 de ani, care are ca scop stimularea adaptării programei la realităţile din piaţă, conform datelor Asociaţiei.

Titus Constantin Bălan, şef lucrări în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, a fost premiat pentru propunerea unui nou curs – Network Security and Perimeter Defence, cu predare în limba engleză. Noutatea cursului o reprezintă gradul de specificitate foarte mare, acesta fiind dedicat metodelor de securizare a infrastructurilor de reţea cu elemente dedicate (firewall, IDS/IPS). Elementul inovativ introdus este implementarea unui sistem de laboratoare în sistem virtualizat, pe care studenţii le pot accesa în mod VDI (Virtual Desktop Infrastructure).

„ANIS a spus că există două subiecte strategice la nivel naţional în care noi ca industrie trebuie să ne implicăm şi acestea sunt educaţia şi inovaţia. În educaţie am început acum ceva timp eforturi pentru introducerea informaticii în trunchiul comun în gimnaziu şi facem eforturi pentru a duce această informatică şi la nivel de liceu. Astăzi am pus punct unui efort de peste un an şi jumătate în care am încercat şi am reuşit să coagulăm toate forţele industriei, toate forţele sistemului educaţional din România pentru a crea un stimulent suplimentar în educaţia universitară şi pentru a creşte calitatea oamenilor care ies din universităţi. Vreau să spun asta pentru că este evident că mediul universitar din România nu este perfect dar are foarte multe merite. Putem să ne raportăm la o industrie care este locomotivă pentru toată industria românească şi care cred că este un simbol la nivel european şi mondial şi nu putem să uităm oamenii care au format aceste generaţii de specialişti care lucrează în IT”, a declarat în cadrul evenimentului Teodor Blidăruş, preşedintele ANIS.

Știre preluată de pe bzb.ro


Va puteti inscrie la newsletter-ul nostru folosind formularul de mai jos:

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Contact US

Nume (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Numar telefon

Subiectul

Mesaj

Prin bifarea casetei alaturate, va exprimati acordul ca datele personale introduse să fie procesate de noi în temeiul Legii 677/2001, în scopul ofertarii si asigurării consultanței juridice și IT pentru alinierea companiilor la cerințele Regulamentului (UE) 2016/679, pentru o durată de 48 luni. Mai multe detalii aici.